logo
25logo hrv-eng

Usporedbe

Koliko se slažete ili ne slažete sa sljedećim tvrdnjama o uzrocima kriminala?
(Odgovori od 1 – Uopće se ne slažem do 5 – Potpuno se slažem)

Anketa 2005.: Hrvatska, Institut Pilar, n = 1004

graf-usp-43

Dio rezultata iz ovog istraživanja uspoređen je s nalazima prethodnih anketa Instituta (anketa iz 2005., Pilarov barometar iz 2008. i 2009. godine). Sva su istraživanja provedena na nezavisnim, ekvivalentno izabranim reprezentativnim uzorcima punoljetnog stanovništva.

Uz to, neki su nalazi uspoređeni s rezultatima međunarodnih istraživanja, Europskog društvenog istraživanja (European Social Survey, ESS) i Svjetskog istraživanja vrednota (World Values Survey, WVS). Svi detalji o zemljama sudionicama, uzorcima, sadržaju i provedbi istraživanja nalaze se na njihovim stranicama (ESS, WVS), koje omogućuju i samostalne online analize.

Za usporedbe na ovim stranicama izdvojeni su rezultati onih članica EU-a koje su sudjelovale u ESS-u u dva navrata, 2010. (22 zemlje, uključujući Hrvatsku koju je predstavljao Institut Pilar) i 2012. godine (21 zemlja, uz rezultate Pilarovog barometra iz 2014. godine; 2012. Institut nije mogao sudjelovati zbog financijskih razloga). U posljednjem valu (2010. – 2014.) WVS-a sudjelovalo je devet članica EU-a (bez Hrvatske) i njihovi su rezultati također uspoređeni s rezultatima Pilarovog barometra iz 2014. godine.


Postotci

Koliko se slažete ili ne slažete sa sljedećim tvrdnjama o uzrocima kriminala?

 

tabla-43Prosjeci

Koliko se slažete ili ne slažete sa sljedećim tvrdnjama o uzrocima kriminala?
(Odgovori od 1 - Uopće se ne slažem do 5 - Potpuno se slažem)

graf-43